Hockeyhuis

 • Halve of hele vingers handschoenen gebruiken bij het hockey?

  Posted on 20 June, 2013 by Hockeyhuis

  Veel (beginnende) hockeyspelers vragen zich af wat nou het verschil is tussen handschoenen met hele vingers en met halve vingers. Ook komt vaak de vraag voor wanneer je welke handschoen nodig heeft. Hockeyhuis geeft  hier meer informatie over de hele en halve handschoenen en wanneer ze het best tot hun recht komen.

  De halve vinger handschoenen of half finger handschoenen zijn over het algemeen voor de spelers die buiten hockeyen. De handschoenen bevatten meestal geen duimen en de bescherming loopt niet verder door dan de onderkant van het bovenste vingerkootje. Hierdoor beschermt de handschoen de hand tegen wondjes die worden veroorzaakt bij het schuren over de grond.

  De hele vinger of full finger handschoenen worden voornamelijk gebruikt door de indoor hockeyers. Bij het indoorhockey wordt de bal meer over de grond gespeeld dan op het veld. Hierdoor moet de speler vaker naar de grond om de bal te raken. De kans dat je hand over de grond schaaft wordt hierdoor vergroot. De hele vinger handschoenen beschermt je hele hand, inclusief de duim, voor optimale bescherming tijdens het hockeyen.
  Verdedigers die tijdens het hockeyen vaak het duel aangaan kiezen ook vaak voor de full finger handschoen, voor een betere bescherming in het duel.

  Bekijk hier de gehele collectie hockeyhandschoenen van Hockeyhuis.


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Bescherming en bevat de keywords halve vingers, hele vingers, handschoenen, handschoen, hele, vingers, bescherming, verdedigers, Reece

 • De nieuwe Adidas Adipower hockeyschoen is bekend!

  Posted on 13 June, 2013 by Hockeyhuis

  In 2012 introduceerde Adidas hun eerste hockeyschoen die ontwikkeld is in samenwerking met de beste hockeyspelers ter wereld, namelijk de Adidas Adipower Rood.

  Adidas heeft nu de opvolger gepresenteerd van deze hockeyschoen gepresenteerd, namelijk de Adipower Hockey 2013.

  Adidas Adipower Hockey

  De Adidas Adipower Hockey 2013 is een fantastische hockeyschoen die, net als in 2012, is ontworpen door 's werelds grootste hockeysterren. De lichtgewicht schoen is ademend, waardoor deze super snel droogt. Ideaal voor de hockeyers die meerdere trainingen per week moeten afleggen. Daarnaast zorgen de nieuwe technologieën voor optimale grip, perfecte demping en stabiliteit.

  Adidas heeft de beste technologieën in de schoen verwerkt, zoals de Traxion technologie. Traxion zorgt ervoor dat de druk op de voet optimaal wordt verdeeld en voor een maximale grip in alle richtingen. De Adiprene+ zorgt voor extra demping in de voorvoet, deze ondersteunt de voorvoet bij snelle en dynamische bewegingen. De adiPrene technologie minimaliseert de impact door middel van schokabsorberend materiaal. Als laatste wordt de bewegingsvrijheid van de voet verhoogt door het Torsion System. Deze zorgt ervoor dat de voet stabieler is en zich hierdoor beter kan aanpassen aan de verschillende ondergronden in het hockey. In de voorvoet zit het zogenoemde 'mesh' materiaal die ervoor zorgt dat de schoen uitstekend ademend.  Van de rode Adidas Adipower uit 2012 is bekend dat de lusjes van de veters snel kapot gingen. Adidas heeft toegeven dat dit een productiefout was en dat dit niet meer voor zal komen in het nieuwe ontwerp.

  De Adidas Adipower Hockey 2013 is verkrijgbaar in de kleuren geel/groen en blauw/rood en zal vanaf eind juni 2013 online verkrijgbaar zijn bij Hockeyhuis! Neem een kijkje bij onze Adidas hockeyschoenen of ze al verkrijgbaar zijn!

  Hieronder legt Nederland international Robbert Kemperman nog een keer de voorbeelden uit van de nieuwe Adidas Adipower Hockey 2013.


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Adidas hockeyschoenen en bevat de keywords Adidas, Adipower Hockey, Adidas Adipower Hockey

 • Welke buiging past het beste bij mijn Stag hockeystick?

  Posted on 28 January, 2013 by Hockeyhuis

  De collectie hockeysticks van Stag bevat een aantal verschillende buigingen waar je uit kunt kiezen. Iedere buiging heeft verschillende eigenschappen en kwaliteiten. Hierdoor past de ene hockeystick beter bij een verdediger, terwijl de andere hockeysticks beter bij een aanvaller past. Om je een goede keuze te laten maken uit de grote collectie hockeysticks, heeft Hockeyhuis een overzicht gemaakt van alle buigingen. Daarbij wordt aangegeven wat de eigenschappen zijn dan de sticks.

  M-Bow buiging in Stag hockeystick

   

   

   

   

  Alle Stag hockeysticks met de M-Bow buiging zijn:
  Helix 1000 à 23 mm buiging
  Helix 2000 à 22 mm buiging
  Helix 3000 à 20 mm buiging
  Matrix 5000 à 20 mm buiging
  Pro 8000 à 23 mm buiging – X-3.light stick
  Pro 25000 à 20 mm buiging

  M-Bow buiging van Stag:
  - De buiging bij de M-Bow hockeystick van Stag bevindt zich in het midden van de hockeystick.
  - Geeft de hockeystick een evenwichtige balans, waardoor je er makkelijker mee kan slaan
  - Geeft de hockeyspeler extra controle over de bal

  De L-Bow buiging van Stag hockeystick

   

   

   

   

  Alle Stag hockeysticks met de M-Bow buiging zijn:
  Helix 4000 à 23 mm buiging
  Pro 7000 à 23 mm buiging – X-light stick

  L-Bow buiging van Stag:
  - Buiging onder in de stick
  - Voor de technische speler, die de bal graag onder het lichaam wilt houden
  - Extra snelle stick door de buiging vlak voor de haak

  Stag C-Bow buiging

   

   

   

   

  Alle Stag hockeysticks met de C-Bow buiging zijn:
  Matrix 6000 à 25 mm buiging
  Pro 9000 à 25 mm buiging – X-light stick
  Pro 15000 à 25 mm buiging – X-light stick

  C-Bow buiging van Stag:
  - De buiging in de stick is continue
  - Voor de verdediger om lange afstanden te kunnen flatsen
  - Heeft de maximaal toegestane buiging van 25mm
  - Zorgt voor extra controle over de bal

  Stag X-Bow hockeystick buiging

   

   

   

   

  Alle Stag hockeysticks met de X-Bow buiging zijn:
  Pro 1000 à 25 mm buiging – X-light stick

  X-Bow van Stag zijn:
  - Ontwikkeld voor het slepen van de strafcorner
  - Heeft de maximaal toegestane buiging van 25mm

  Bekijk hier alle hockeysticks van Stag op Hockeyhuis.nl


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Stag hockeysticks en bevat de keywords hockeysticks, hockeystick, Stag, buigingen, X-Bow, M-Bow, C-Bow, L-Bow, X-Bow buiging

 • Welke krommingen hebben de hockeysticks van Grays?

  Posted on 21 January, 2013 by Hockeyhuis

  De hockeysticks van Grays hebben krommingen ontworpen voor de verschillende soorten hockeyspelers. De verschillende buigingen zijn Standard, Megabow, Dynabow en Jumbow. Deze buigingen hebben elk hun eigen eigenschappen en kwaliteiten. Om u een duidelijk beeld te geven welke Grays-hockeystick het beste bij u past geven wij u uitleg over de verschillen in de kromming van de stick.

  Jumbow :
  De vorm van de Jumbow hockeystick is met de curve naar beneden geplaatst voor extra hulp tijdens het ‘drag flicking’.  De contouren van de curve is nu de laagst kromming die is toegestaan binnen de FIH regelgeving. De Jumbow-kromming van Grays is ontwikkeld in samenwerking met  ’s werelds top strafcornerspecialisten.
  De Jumbow:

  • Brengt het ‘sling’ moment bij het uitvoeren van de ‘drag flick’ techniek
  • Vergroot het bereik waarin u kunt dribbelen met de bal.
  • Maakt het passen met de backhand makkelijker.

  Grays Jumbow kromming

   

   

   

  Standard:
  De Standard stick bevat de traditionele en klassieke rechter vorm die is geassocieerd met de Grays techniek. De lengte van de basis naar de bovenkant van deze stick is 30 centimeter. De grootte van de kromming is 20 millimeter.  De Standard stick van Grays heeft de klassieke boog contouren bij de lengte van de handgreep en het slaggedeelte. De stick wordt gebruikt door profspelers zoals: Linus Butt, Xavier Reckinger en Koari Chiba.
  De Standard hockeystick helpt u:

  • De forehand- en backhandpasses tijdens het slaan op het oppervlak van het veld te houden
  • Bij het controleren en stoppen van de bal
  • De hockeybal beter onder controle te houden

  Grays Standard

   

   

   

  Megabow:
  De Megabow stick zit de kromming in het middengedeelte van de stick op een afstand van 30 centimeter van de bovenkant.  De grootte van de kromming is 24.75 millimeter. De boog wordt uniform gevormd langs de contouren en het handvat, zodat de stick het balcontact kan verbeteren. Het zal de spelers helpen om de technische kwaliteiten te verbeteren. De stick is herkenbaar door zijn eigen unieke grafische vormgeving. De Megabow wordt steeds populairder onder de nieuwe generatie spelers die geleerd hebben hoe ze met een kunststof stick moeten omgaan.
  De Megabow helpt u:

  • met verbeteren van de ‘flat’, ‘sweep’ en ‘flat hitting’ technieken.
  • met het vergroten van het bereik waarin u met de bal kunt dribbelen
  • bij het aannemen van de bal

  Grays Megabow

   

   

   

  Dynabow :
  De zeer populaire ‘Dynabow’ stick is gevormd met een boog geplaatst naar beneden. De stick zorgt voor uitstekende handeling controle bij de sleepbewegingen. De stick wordt gebruikt door veel internationale spelers.
  De Dynabow:

  • Heeft de optimale kromming voor zowel technische, flicking en dribbel vaardigheden
  • Verbeterd uw drag flick technieken
  • Helpt u bij het dribbelen door het bereik te vergroten

  Grays Dynabow

   

   

   

  Bekijk hier de gehele Grays hockeystick collectie van Hockeyhuis!

  Voor nog meer informatie en deskundig advies kunt u verder kijken op de blog van Hockeyhuis.


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Grays hockeysticks en bevat de keywords Grays, hockeystick, Grays hockeystick, hockey, sport, stick, jumbow, dynabow, standard, megabow, Grays Jumbow, Grays Megabow, Grays Standard, Grays Dynabow

 • Wat betekent Adiprene, Traxion, Climalite of Climacool?

  Posted on 10 January, 2013 by Hockeyhuis

  Bij de schoenen en kleding van het merk Adidas komt u vaak de termen Adiprene, Traxion, Climalite en Climacool tegen. Al deze verschillende technologieën dragen bij aan een optimale prestatie op het sportveld, maar wat betekenen ze precies? Hockeyhuis geeft u een uitleg en vertelt wat de voordelen van deze technieken zijn.

  Adiprene:
  Adiprene is het dempingssysteem van Adidas met zeer schokabsorberende werking. Adiprene is een vulmateriaal dat aan alle behoeften van uw voet voldoet. Het schokabsorberende materiaal zorgt ervoor dat je de juiste demping in de hak hebt en de klappen absorbeert. AdiPRENE zorgt voor betere prestaties door voor meer veerkracht en betere dynamische beweging te zorgen.

  Traxion:
  De Traxion van Adidas is oorspronkelijk ontwikkeld voor voetbal- en sportschoenen met een slanke vorm. De schoen is gemaakt voor maximale grip op het veld zonder dat je daar extra druk op je voeten voor hoeft te zetten.

  Climalite:
  De lichte, ademende stof van Climalite zit strak om de huid om je cool te houden in droge, warme omstandigheden. Adidas Climalite maakt het makkelijk voor het lichaam om het zweet af te voeren. Het lichaam wil altijd op de natuurlijk temperatuur zitten en Adidas Climalite helpt daar optimaal bij.

  Climacool:
  ClimaCool is een combinatie van prestaties van stoffen. De stof (mesh) zorgt ervoor dat de koele lucht van buiten naar binnen stroomt en de warme lucht en zweet naar buiten gaat.
  Bij Climacool blijf je droog en het zit ook nog eens comfortabel, zelfs in de warmste wedstrijden! Als je met Climacool uitgerust bent dan kan je lichaam de warmte negeren en dan kan je de focus houden op de weg, het spoor, het veld of de finish.

  Bekijk hier de gehele Adidas schoenen en kledingcollectie van Hockeyhuis!

  Voor nog meer informatie en deskundig advies kunt u verder kijken op de blog van Hockeyhuis.


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Adidas hockeykleding, Adidas hockeyschoenen en bevat de keywords Adidas, Adiprene, Adidas Adiprene, Adidas Traxion, Traxion, Adidas Climalite, Climalite, Adidas Climacool, Climacool, hockeyschoenen, hockeykleding, Adidas hockeyschoenen, Adidas hockeykleding

 • Wat betekent Dualspine, Adigrip en Touch Compound?

  Posted on 8 January, 2013 by Hockeyhuis

  Adidas heeft speciaal voor hockeysticks nieuwe technologieën ontworpen om uw prestaties optimaal te maken, maar wat betekenen deze nieuwe technologieën precies. Om u een beter beeld te geven van de eigenschappen van de hockeystick hebben wij deze technologieën voor u uitgelegd. Hierdoor weet u precies of de Adidas hockeystick de ideale hockeystick is voor u.

  Hieronder leggen wij van Hockeyhuis de betekenissen van de termen uit:

  Dualspine:
  Adidas DualspineDe Dualspine technologie zijn twee carbonstaven gevormd in de schacht van de hockeystick. Elke carbonstaaf is gevuld met schokabsorberend schuim. De carbonstaven worden zorgvuldig in de stick geplaatst om ervoor te zorgen dat alle kracht wordt opgevangen    en teruggestuurd, zodra u de bal slaat of pusht.

  Adigrip:
  Adidas Adigrip
  Elke carbon en Compo 1 niveau hockeystick bevat een rubberen manchet, die direct onder de rubberen grip zit. De manchet is ontworpen om elke schok te absorberen en te verdelen over de stok na inslag. De manchet is volledig gebonden aan het voorgevormde handgreep voor een soepele en gemakkelijke overgang bij greepwissels.

  Touch compound:
  Adidas Touch CompoundDe Touch compound is speciaal ontworpen en geplaatst om te helpen met de controle over de bal passen, pushen en ontvangen van de bal in het tegenwoordige spel. De Touch Compound zal het schot ondersteunen tijdens het pushen en drag flicken. De verbinding zorgt ervoor dat je tijdens het pushen de bal beter onder controle houdt. De Touch compound geeft je de mogelijkheid op beter precisie en meer power!

  Klik hier voor de uitgebreide Adidas hockeystick collectie van Hockeyhuis.

  Voor nog meer informatie en deskundig advies kunt u verder kijken op de blog van Hockeyhuis.


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Adidas hockeysticks en bevat de keywords hockeysticks, Adidas, Adidas Dualspine, Dualspine, Touch Compound, Adigrip, Adidas Adigrip, Adidas Touch Compound, Adidas hockeystick, grip, techniek, Hockeyhuis

 • Welke haak heb ik nodig op mijn hockeystick?

  Posted on 4 September, 2012 by Hockeyhuis

  De haakvormen zijn de laatste jaren regelmatig veranderd. Hier lichten wij de meest gebruikte haakvormen van de laatste tijd:

  Shorti haak
  De shorti haak komt voor bij kindersticks. De haak wordt veelgebruikt, omdat deze vorm een uistekende combinatie biedt tussen controle en snelle stickhandling.

  Midi haak
  De midi haak is ongeveer 1/2 inch langer dan de shorti haak. Het grotere oppervlak zorgt voor voordelen bij de aanname van een pass en bij backhand slagen.

  Maxi haak
  De maxi haak heeft een nog groter oppervlak en biedt daardoor meer controle bij de aanname en voordelen bij het verdedigen. Dit is de meest gebruikte haak voor controle, gecombineerd met slagkracht. De Maxi haak biedt ook voordeel bij de sleeppush.

  J-shape/U haak
  De J-shape/ U haak zorgt voor optimale controle tijdens het dribbelen en bij de backhand.

  Power hook shape
  Power hook haak zorgt ook voor een betere backhand en dribbelcontrole.

  Maxi haak met scoop vorm
  De maxi haak met scoop geeft een betere dribbeltechniek en zorgt ervoor dat de bal makkelijker te liften is.

   


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Hockeysticks

 • Welke kromming heeft mijn stick nodig?

  Posted on 4 September, 2012 by Hockeyhuis

  In de afgelopen 10 jaar heeft de kromming van de hockeystick een enorme vlucht genomen. Dit heeft te maken met de nieuwe technieken en de enorme toename van de snelheid van de sport.

  Een aantal jaar geleden mocht een hockeystick nog maximaal 50 mm kromming hebben. Door deze grote kromming kon er met enorme snelheden worden gepushed en tijdens het slaan kon er nauwelijks meer controle over de bal worden uitgeoefend. De FIH heeft daarom, mede uit veiligheidsoverwegingen, in 2006 de regels aangescherpt. Vanaf nu mag de maximale kromming niet meer dan 25 mm bedragen.

  De krommingen van de hockeysticks zijn samen te vatten in 4 categorieën. Deze variëren van 16mm t/m 25 mm;
  1.            Standaard Bow: 16 mm t/m 19 mm is de standaard kromming voor een breed scala aan spelers.
  2.            Balance Bow: 20 mm t/m 22 mm kromming voor spelers die op zoek zijn naar extreme controle in hun spel
  3.            Late Bow / DynaBow / X-Bow: 23 mm t/m 25 mm de maximale kromming zit net boven de haak. Deze stick kan perfect gebruikt worden als strafcornerstick., zonder de controle te verliezen tijdens het slaan, dribbelen en stoppen van de bal. Dit maakt de Late Bow tot een erg populaire stick.
  4.            Mega Bow / Dragflick Bow: 24 mm t/m 25 mm is de ultieme strafcornerstick, zonder de controle en het gevoel in je spel te verliezen.

  Ook hier geldt dat de kromming van de stick er persoonlijk is en niet in een schema kan worden geplaatst. Wel is het zo dat spelers die heel laag bij de grond zitten en de bal wat verder van het lichaam spelen, vaak gebaad zijn met een wat krommere stick. Spelers die wat meer rechtop hockeyen en de bal wat dichter bij het lichaam spelen, hebben meer aan een rechtere stick.


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Hockeysticks

 • Een houten hockeystick of een kunststof hockeystick?

  Posted on 4 September, 2012 by Hockeyhuis

  Houten hockeystick of kunststof hockeystick?

  U bent op zoek naar een nieuwe hockeystick, maar heeft u een houten of een kunststof hockeystick nodig? Wij geven U de voor- en nadelen van de verschillende soorten sticks, waardoor U de beste keuze kan maken.

  Houten hockeystick

  Houten hockeysticks zijn de laatste jaren niet veel veranderd. De houten hockeysticks worden verstevigd vanaf junior sticks met epoxy en bij de duurdere houten sticks met glasfiber, aramide en carbon. De sticks bestaan uit twee delen, het steelgedeelte oftewel handle en het slaggedeelte oftewel haak. Deze twee delen worden verlijmd en gevormd tot de sticks zoals wij deze kennen.

  De laatste jaren verliezen de betere spelers de interesse voor houten sticks door de verbeterde technologieën van de composite sticks. Dit komt vooral doordat de composite stick meer slagkracht heeft.

  Een uitzonder is echter de junior houten stick, omdat deze vaak worden aangeraden door de trainers bij hockeyverenigingen. Deze houten sticks hebben namelijk een beter demping in vergelijking met composite junior sticks. Een ander aspect die hierbij meespeelt is de prijs van de junior houten stick.

  Bekijk hier alle houten hockeysticks van Hockeyhuis.

  Composite hockeystick

  Composite sticks zijn de laatste jaren voornamelijk verder ontwikkeld door de technologieën, voortkomend uit sporten zoals tennis, golf, fietsen en skiën. Verder zijn de laatste tien jaar de gebruikte technieken in kunststoffen en constructies van hockeysticks sterk verbeterd.

  Een composite stick wordt vervaardigd in een mal, als deze mal eenmaal gemaakt is, zal iedere stick uit deze mal bijna gelijk zijn. Het voordeel hiervan, ten opzichte van houten sticks is, dat de sticks veel meer uniformiteit hebben.

  Door mallen in verschillende vormen te vervaardigen, kun je diversiteit in de sticks aanbrengen, zodat de vraag van verschillende soorten spelers, beantwoord kan woorden. Je kunt naast de verschillende mallen (vormen) ook balanspunten, stijfheden en flexibiliteit laten verschillen.

  De kunststoffen die gebruikt worden zijn:
  - Glasfiber
  - Carbon
  - Aramide

  Glasfiber en Carbon geven de sticks hun stevigheid en mindere torsie, dit betekent meer slagkracht. Aramide verhoogt de schokabsorptie van een stick en dit geeft meer controle over de stick.

  De voordelen van composite-technologieën zijn:
  1.            Uniformiteit in vormen en balanspunten van de sticks
  2.            Uniformiteit in gewicht
  3.            Beter slagkracht ten opzichte van houten sticks
  4.            Lagere torsie (vervorming) van de sticks bij het slaan
  5.            Langere levensduur van de hockeystick

  Bekijk hier alle kunststof hockeysticks van Hockeyhuis.


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Hockeysticks

 • Welke lengte hockeystick heb ik nodig?

  Posted on 29 Augustus, 2012 by Hockeyhuis

  Om de optimale prestatie te kunnen leveren op het hockeyveld is de juiste hockeystick van groot belang. Tijdens het kiezen van de juiste hockeystick speelt de lengte een belangrijke rol.  Kies je een te grote lengte maakt dit je stick onhandelbaar voor een ongeoefende speler/speelster.

  De standaard lengte voor een senioren hockeysticks is 36.5 "inch. Een inch staat gelijk aan 2,54 centimeter. Voor de langere mensen zijn er ook verlengde sticks van 37.5"inch beschikbaar. Echter, langere sticks voor langere mensen vanaf va. 190 centimeter zijn 38.0"inch, 38.5"inch en soms wel 40"inch.

  De junior lengte zijn:
  24", 25", 26", 27", 28", 29", 30", 31", 32", 33", 34", 35" en 36" inch.

   

  Hoe wordt de juiste sticklengte aangemeten?

  De navel/heup methode is de meest gebruikte meetmethode. Meet de lengte vanaf de grond tot het bot aan de voorzijde van uw heup. Deel dit getal door 2,54 om tot het gewenste aantal inches van de hockeystick.

  Een andere methode is om het uiteinde van een hockeysticks onder de oksel te houden. De haak van de stick moet dan op de knie of in de knieholte uitkomen.

  Welke lengte moet mijn hockeystick hebben?


  Dit artikel is geplaatst in de categorie Hockeysticks en bevat de keywords hockeysticks, Lengte hockeystick, lengte

Artikelen 1 tot 10 van 11 in totaal

View Page:
 1. 1
 2. 2