0 artikelen - € 0,00

Sporthuis

online sportartikelen

 • Hardlopen: gezond voor lichaam en geest

  Iedereen weet dat sporten gezond voor je is, maar waarom is nu bijvoorbeeld hardlopen goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid?

  Om te beginnen is uit diverse onderzoeken gebleken dat je tijdens het hardlopen endorfines aanmaakt (de zgn lopers roes), deze hormonen zorgen o.a. voor aangename gevoelens en werken als een natuurlijke pijnbestrijder zodat je langer en gemakkelijker kunt lopen.

  Een ander effect is een positiever zelfbeeld. Doordat je jezelf aanzet tot bewegen i.p.v. thuis op de bank te blijven zitten bereik je een mentale overwinning op jezelf, je voelt je goed doordat je actief bezig bent geweest.

  Door een actieve levensstijl bereik je ook een positief effect op je lichaam. Hardlopen zorgt voor een verlaging van je bloeddruk en cholesterol plus je vermindert de kans op type 2 diabetes. Daarnaast is het verliezen van overtollig lichaamsvet natuurlijk een leuke bonus, wie wil er nu niet strakker in zijn vel zitten!

  Sporthuis Running Banner

  Maar zoals het gezegde gaat "goed gereedschap is het halve werk". Gelukkig hebben we bij Sporthuis een uitgebreid assortiment producten voor de enthousiaste hardloper. Of je nu een beginner bent of al traint voor een marathon, bij ons vindt je alles wat je nodig hebt van schoenen, shirts, shorts, sokken tot accessoires alles voor een betaalbare prijs!

1 Item(s)