ClickCease
 • Gratis verzending vanaf €75,-
 • Achteraf betalen
 • Betaal met spaarpunten!
 • Welke scheenbeschermers heb ik nodig?

  Laten we beginnen met één van de meeste gestelde vragen over scheenbeschermers: Welke maat heb ik nodig? Hieronder vind je een maattabel waarin staat aangegeven welke maat scheenbeschermer je nodig hebt bij jouw lichaamslengte. Kies echt voor de aangegeven maat en kies niet een maat voor op de groei. Het is namelijk belangrijk dat de scheenbeschermer goed aansluit op je onderbeen. Verder is het belangrijk dat de scheenbeschermer comfortabel zit, je wilt namelijk niet dat ze tot last zijn tijdens het spelen. Als ze te groot zijn zit dit vaak ook niet lekker en dit zorgt voor afleiding tijdens het spelen.

  Waarom moet je scheenbeschermers dragen? Daarvoor is maar één reden en dat is bescherming. Het voorkomt dat een bal of de stick van je tegenstander tegen je onderbeen komt. Het voorkomt blauwe plekken, schaafwonden en kneuzingen. Ook zorgt het ervoor dat je minder kans hebt om je onderbeen te breken. Erg belangrijk dus!

  Is er een alternatief voor hockeyscheenbeschermers? Nee. Hockeyscheenbeschermers zijn speciaal gemaakt voor hockey en zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld voetbalscheenbeschermers. Kies daarom altijd voor een hockeyscheenbeschermer, deze bieden echt de beste bescherming voor tijdens het hockeyen.

  Wij hebben verschillende merken scheenbeschermers, zoals Grays, adidas, Brabo, Osaka, Reece & Indian Maharadja. Kwalitatief zijn al deze merken goed en is het vooral kijken naar wat jij fijn vindt. We hebben scheenbeschermers met enkelbescherming, maar ook zonder enkele bescherming. Ook is er keuze voor met of zonder klittenband. Verder hebben wij nog shinliners dit is een soort sok die je onder je scheenbeschermer doet, zo dat je huid niet gaat irriteren. Veel keuze dus voor iedereen een scheenbeschermer die voor hem of haar comfortabel is.

  Bekijk hier alle scheenbeschermers.

  Maattabel scheenbeschermers

  Lichaamslengte Maat
  100-120 cm XXS    
  121-140 cm XS    
  141-160 cm S    
  161-180 cm M    
  181-200 cm L    
  200+ cm XL