Bandages

Sportbandages zijn essentiële hulpmiddelen voor atleten, die stabiliteit en ondersteuning bieden aan gewrichten en spieren. Door compressie te geven, verminderen ze het risico op verstuikingen, verrekkingen en overbelastingsletsels. Ze zijn vooral gunstig voor instabiele gewrichten en helpen bij herstel na blessures. Sportbandages bevorderen optimale beweging en verminderen zwelling en ontsteking. Een juist gebruik, mogelijk met begeleiding van een professional, kan atleten helpen veilig en zelfverzekerd te presteren tijdens trainingen en wedstrijden.

> Populaire merken: McDavid | Rucanor | ShockDoctor | Stanno

> Andere Type: BallenBidons | GripsHaarbandjes | Winterhandschoenen

Filter
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina
 1. Ice Power Hot Gel 75ml
  Regular Price € 12,99 Special Price € 9,95
 2. ShockDoctor Enkelbandage Neopreen
  As low as € 7,95 Regular Price € 15,95
 3. ShockDoctor Enkelbandage Neopreen Wrap + Gel
  As low as € 13,95 Regular Price € 27,95
 4. ShockDoctor Enkelbandage Neopreen Lace + Gel
  As low as € 19,95 Regular Price € 39,95
 5. ShockDoctor Polsbandage Links
  As low as € 19,95 Regular Price € 27,95
 6. ShockDoctor Polsbandage Ultra Support Links
  As low as € 17,50 Regular Price € 34,95
 7. Stanno Sport Tape Smal 2,5cm
  Regular Price € 4,95 Special Price € 4,46
 8. Stanno Sport Tape Breed 3,8cm
  Regular Price € 7,95 Special Price € 7,16
 9. McDavid Skin Tape Zwart
  Regular Price € 9,95 Special Price € 7,95
 10. McDavid Skin Tape Roze
  Regular Price € 9,95 Special Price € 7,95
 11. McDavid Enkel Ondersteuning
  As low as € 9,95 Regular Price € 19,95
 12. McDavid Enkel Ondersteuning
  As low as € 14,95 Regular Price € 29,95
 13. McDavid Elastische Enkelondersteuning
  As low as € 7,50 Regular Price € 14,95
 14. Stanno Rug Bandage
  As low as € 19,95 Regular Price € 32,95
 15. Stanno Knie Bandage Neopreen
  As low as € 19,95 Regular Price € 49,95
 16. Rucanor Enkelbandage Ligamento Neopreen
  As low as € 8,95 Regular Price € 17,99
 17. Rucanor Scapulo left
  As low as € 9,95 Regular Price € 24,99
Filter
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina

Sportbandages spelen een vitale rol bij het waarborgen van de fysieke integriteit van atleten en het voorkomen van blessures tijdens intensieve lichamelijke activiteiten. Deze elastische, ondersteunende doeken bieden niet alleen extra stabiliteit aan gewrichten en spieren, maar ze dienen ook als een effectieve preventieve maatregel tegen letsel, waardoor sporters met vertrouwen kunnen bewegen en presteren.

Sportbandages zijn ontworpen om een stevige compressie te bieden aan het gebied waar ze worden aangebracht. Dit zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie en ondersteuning, wat kan helpen bij het verminderen van de kans op verstuikingen, verrekkingen en andere overbelastingsletsels. Door de juiste druk uit te oefenen, kunnen bandages spierspanning verminderen en de bewegingsvrijheid bevorderen, terwijl ze tegelijkertijd de kans op plotselinge bewegingen of verdraaiingen verminderen.

Een ander voordeel van sportbandages is hun vermogen om het gewricht en het omliggende weefsel te stabiliseren. Dit is vooral gunstig voor gewrichten die gevoelig zijn voor instabiliteit, zoals enkels, knieën en polsen. Door de gewrichten te ondersteunen en bewegingen binnen een veilig bereik te houden, kan de kans op verdraaiingen, ontwrichtingen en andere blessures worden verminderd.

Sportbandages worden vaak gebruikt voor specifieke doeleinden, zoals het beschermen van een reeds geblesseerd gebied tijdens herstel of het voorkomen van overbelasting van kwetsbare gewrichten tijdens intense trainingen of wedstrijden. Ze zijn ook een waardevolle hulp voor atleten die gevoelig zijn voor terugkerende blessures, omdat ze helpen bij het handhaven van een optimale lichaamshouding en beweging.

Naast hun preventieve rol kunnen sportbandages ook helpen bij het verminderen van zwelling en ontsteking na een blessure. Door druk uit te oefenen op het getroffen gebied, kunnen ze het weefsel helpen stabiliseren en het genezingsproces versnellen.

Het gebruik van sportbandages vereist echter enige kennis en zorg. Het is belangrijk om de juiste techniek toe te passen bij het aanbrengen van de bandage om de juiste ondersteuning te garanderen zonder de bloedstroom te beperken. Het advies van een medische professional of fysiotherapeut kan hierbij van onschatbare waarde zijn.