• Gratis verzending vanaf €49,-
 • Gratis retourneren
 • Betaal met spaarpunten!
 • Filteren

  TK Hockeysticks

  De TK hockeysticks staan al 40 jaar voor kwaliteit, innovatie en design en product ieder jaar de lat weer hoger te leggen met unieke verbeteringen aan de hockeysticks. De TK hockeystick collectie bestaat dit jaar uit vier verschillende modellen, namelijk de Total One, Total Two, Total Three en Total Four.

  Geen producten gevonden voor deze selectie.
  De TK Totale One lijn is het toppunt van technologie ontwikkeling en onderzoek. Bij deze hockeysticks worden de beste materialen gecombineerd met de beste productietechnieken, zodat jij de beste prestatie kunt leveren op het veld. De hockeysticks hebben allemaal een hoog carbonpercentage voor een stijfe hockeystick, waarmee je meer slagkracht en power kunt genereren.

  De TK Total Two hockeysticklijn is een modern lijn, waarbij de beste materialen en bestaande technieken worden gecombineerd om het maximale uit jezelf te halen. Het verschil in carbonpercentage in deze hockeysticklijn is groot, waardoor je een hele stijve hockeystick kunt krijgen met 100% carbon, maar ook hockeysticks van 30% carbon.

  De TK Total Three hockeysticks zijn geschikt voor de beginnende hockeyers of op een lager niveau. De carbonpercentages in deze hockeystick ligt lager, waardoor je meer gevoel krijgt in de hockeystick en de techniek beter onder de knie krijgt.

  Krommingen TK hockeysticks

  Er zijn verschillende krommingen bij de TK hockeysticks, namelijk de Superstate, Illuminate, Accelerate, Ultimate & Innovate. De Superstate hockeysticks zijn hockeysticks met de meeste extreme kromming van 25mm, onderin de hockeystick, waardoor de hockeystick ideaal is voor strafcornerspecialisten. De Illuminate kromming heeft ook een kromming van 25mm, maar iets hoger in de hockeystick, waardoor de kromming lijkt op een Low Bow hockeystick. Daarnaast heeft de hockeystick een groef, waardoor de hockeystick beter op de hockeystick ligt.
  De Ultimate hockeystick heeft een kromming van 25mm die redelijk in het midden van de hockeystick zit, waardoor de hockeystick tussen een Mid Bow en Low Bow zit. De hockeystick heeft een Innovate profiel, waarbij de maximale kromming van 25mm zich hoger in de hockeystick bevindt. De kromming in combinatie met de speciale haakvorm zorgt ervoor dat je alle aspecten van het hockey goed kunt uitvoeren. De Activate Bow heeft een kromming van 22mm en is een perfect uitgebalanceerde kromming en zorgt voor slachtkracht en controle.

  De beste hockeystick kiezen

  Het kiezen van een goede hockeystick wordt nogal eens onderschat. Het spelen met de beste hockeystick kan de kwaliteit van je spel daadwerkelijk verhogen. Vooral de lengte, kromming en het carbongehalte van een stick zijn van cruciaal belang.

  De lengte van een hockeystick

  Een te lange hockeystick zorgt dat het lastiger wordt om de techniek in de vingers te krijgen. Een te korte hockeystick vermindert de slagkracht van de speler en de kans is groot dat je kind de verkeerde houding aanneemt.
  De lengte van de sticks worden aangegeven in inches. De beste manier om te meten is vanaf de grond tot het heupbot. De lengte hockeystick die je dan nodig hebt kun je vinden op de productpagina onder maattabel. Hiermee zorg je ervoor dat de kinderen altijd met de goede maat hockeysticks lopen.
  De gebruikelijke lengte voor senioren is een hockeystick 36 5 inch, echter zijn er sommige hockeyers die hun voorkeur geven aan verlengde hockeystick. Onder een verlengde hockey stick verstaan wij een 37,5", 38,5". 39,5" of een 40".

  Kromming van een hockeystick

  Iedere hockeystick heeft een kromming, die wordt aangeduid in millimeters (mm). De kromming van de hockeystick ligt tussen de 16mm en de 25mm. Volgens de officiële reglementen van de KNHB is de maximale kromming 25mm. De stelregel is ‘Hoe krommer de stick, hoe meer snelheid je kunt meegeven aan de push’. Spelers die de sleeppush doen gebruiken vaak een hockeystick met maximale kromming. Dit komt omdat de bal bij de sleeppush van achter het lichaam moet komen.
  Daarnaast is het zeer belangrijk om te kijken waar de maximale kromming zich bevindt. Als de kromming dicht bij de haak zit is de zeer geschikt voor strafcornerspecialisten en spelers die de bal veel pushen. Als de kromming meer naar het midden van de hockeystick zit, is het een allround hockeystick die alle facetten van het hockeyspel bevatten.

  Kinder hockeystick

  Hockeyhuis heeft een hockeystick collectie voor jong en oud. De senior hockeysticks bestaan uit de maten 36 5 inch, 37,5 inch, 38,5 inch, 39,5 inch en 40 inch.
  De hockeystick junior zijn verkrijgbaar van 21 inch t/m 36 inch. Om zeker te zijn van de juiste lengte kun je gebruik maken van de meetmethode van Hockeyhuis. Op deze manier vind je altijd de juiste maat kinder hockeysticks, zodat je kind altijd in de goede houding kan hockeyen. De collectie hockeystick junior bestaat uit alle bekende hockey merken, zoals adidas, Brabo, Dita, Grays, Indian Maharadja, Malik, Osaka, Reece, Stag en TK. Kortom er is genoeg keuze om de ideale kinder hockeystick uit te zoeken!

  Hockeystick kopen in de aanbieding

  Hockeyhuis heeft ook altijd hockeysticks in de aanbieding. Het gaat hierbij om "ouderen" hockeysticks van eerdere collecties. Deze hockeysticks zijn in de sale en worden aangeboden voor een lagere prijs. Als je altijd op de hoogte wilt zijn van de laatste hockeystick aanbiedingen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Wij zullen je wekelijks op de hoogte houden van de nieuwste collectie, aanbiedingen en innovaties.