• Gratis verzending vanaf €49,-
 • Gratis retourneren
 • Betaal met spaarpunten!
 • Filteren

  Princess Hockeysticks

  De grote Princess hockeystick collectie wordt gekenmerkt door de sportieve en trendy designs. De hockeysticks zijn verkrijgbaar in verschillende mallen met elk verschillende eigenschappen, kleuren en sterren. De complete collectie bestaat ook uit hockeyschoenen, hockeysticks, hockeytassen en andere accessoires.

  Producten 1-20 van 23

  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-20 van 23

  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  De nieuwe collectie Princess hockeysticks

  ‘Princess geeft de stijfheid van zijn sticks aan door het gebruik van ‘Sterren’. Hoe hoger het aantal sterren, hoe hoger het carbon percentage in de hockeystick. Hoe hoger het percentage carbon, hoe meer stijfheid de hockeystick bevat’.
  De SG1 mal heeft een smalle greep. De buiging bevindt zich in midden van de hockeystick. Dit zorgt voor een betere push, meer balhandeling en betere controle tijdens het spelen. De stick heeft een redelijke kromming, wat zorgt voor een goede balans, waardoor de stick perfect is voor een eenvoudige en gecontroleerde slag op alle niveaus.
  De SG2 mal heeft een brede greep. De buiging bevindt zich in midden van de hockeystick. Dit zorgt voor een goede balans, waardoor de stick perfect is voor een eenvoudige en gecontroleerde slag op alle niveaus. De stick heeft een maximale kromming, waardoor deze zeer geschikt om mee te pushen en te ‘scoopen’.
  De T14 heeft een brede greep. Deze stick heeft een constante buiging. Dit betekent dat het een vlakke stick is, waarmee makkelijk is te slaan en te ‘flatsen’. De stick heeft een dikkere krul voor extra power en slagkracht. Een T14 is de mal, die geschikt voor elk type speler van elk niveau. Met deze sticks spelen onder andere Teun de Nooijer, Wouter Jolie, Tim Jenniskens en Rogier Hofman.
  De SG5 heeft een brede greep. De stick heeft een maximale kromming. Dit betekent dat het stick, die geschikt voor de sleeppush en om mee te dribbelen. De SG5 heeft de buiging onderin de stick zitten, waardoor de stick zeer geschikt voor de technische spelers.
  De SG9 heeft een brede greep. De stick heeft een maximale kromming. Dit betekent dat het stick, die ontworpen is voor de strafcorner en de sleeppush. De SG9 heeft de buiging onderin de stick zitten, waardoor de stick zeer geschikt voor de technische spelers. Kim Lammers, Glenn Schuurmans en Roderick Weusthof spelen met een SG9 hockeystick.
  De Princess 7 sterren sticks bestaan uit 100% carbon. Dit zorgt voor de maximale slagkracht en extra power. Dit biedt de mogelijkheid om gemakkelijk balsnelheid te genereren. Tijdens het slaan van de bal, vindt er bij deze stick minder buiging plaats waardoor de bal meer snelheid krijgt. Het gebruikte fiberglas biedt extra bescherming wat zorgt voor een hoge duurzaamheid en slijtvastheid van de stick. Het aramide, ook wel kevlar genoemd, vergroot het schokabsorberend vermogen van de stick wat zorgt voor meer gevoel en extra controle.
  De Princess 6 sterren sticks bestaan uit 80% carbon. Dit zorgt voor de extreem veel slagkracht en extra power. Dit biedt de mogelijkheid om gemakkelijk balsnelheid te genereren. Tijdens het slaan van de bal, vindt er bij deze stick minder buiging plaats waardoor de bal meer snelheid krijgt. Het gebruikte fiberglas biedt extra bescherming wat zorgt voor een hoge duurzaamheid en slijtvastheid van de stick. Het aramide, ook wel kevlar genoemd, vergroot het schokabsorberend vermogen van de stick wat zorgt voor meer gevoel en extra controle.
  De Princess 5 sterren sticks bestaan uit 60% carbon. Dit zorgt voor veel slagkracht en extra power. Dit biedt de mogelijkheid om gemakkelijk balsnelheid te genereren. Tijdens het slaan van de bal, vindt er bij deze stick minder buiging plaats waardoor de bal meer snelheid krijgt. Het gebruikte fiberglas biedt extra bescherming wat zorgt voor een hoge duurzaamheid en slijtvastheid van de stick. Het aramide, ook wel kevlar genoemd, vergroot het schokabsorberend vermogen van de stick wat zorgt voor meer gevoel en extra controle.
  De Princess 4 sterren sticks bestaan uit 40% carbon. Dit zorgt voor voldoende slagkracht en power. Dit biedt de mogelijkheid om gemakkelijk balsnelheid te genereren. Tijdens het slaan van de bal, vindt er bij deze stick minder buiging plaats waardoor de bal meer snelheid krijgt. Het gebruikte fiberglas biedt extra bescherming wat zorgt voor een hoge duurzaamheid en slijtvastheid van de stick. Het aramide, ook wel kevlar genoemd, vergroot het schokabsorberend vermogen van de stick wat zorgt voor meer gevoel en extra controle.
  De Princess 3 sterren sticks bestaan uit 20% carbon. Dit zorgt voor genoeg slagkracht en power. Dit biedt de mogelijkheid om gemakkelijk balsnelheid te genereren. Tijdens het slaan van de bal, vindt er bij deze stick minder buiging plaats waardoor de bal meer snelheid krijgt. Het gebruikte fiberglas biedt extra bescherming wat zorgt voor een hoge duurzaamheid en slijtvastheid van de stick. Het aramide, ook wel kevlar genoemd, vergroot het schokabsorberend vermogen van de stick wat zorgt voor meer gevoel en extra controle.
  De Princess 2 sterren sticks bestaan uit 10% carbon. Dit zorgt voor slagkracht en meer power. Dit biedt de mogelijkheid om gemakkelijk balsnelheid te genereren. Tijdens het slaan van de bal, vindt er bij deze stick minder buiging plaats waardoor de bal meer snelheid krijgt. Het gebruikte fiberglas biedt extra bescherming wat zorgt voor een hoge duurzaamheid en slijtvastheid van de stick. Het aramide, ook wel kevlar genoemd, vergroot het schokabsorberend vermogen van de stick wat zorgt voor meer gevoel en extra controle.

  De beste hockeystick kiezen

  Het kiezen van een goede hockeystick wordt nogal eens onderschat. Het spelen met de beste hockeystick kan de kwaliteit van je spel daadwerkelijk verhogen. Vooral de lengte, kromming en het carbongehalte van een stick zijn van cruciaal belang.

  De lengte van een hockeystick

  Een te lange hockeystick zorgt dat het lastiger wordt om de techniek in de vingers te krijgen. Een te korte hockeystick vermindert de slagkracht van de speler en de kans is groot dat je kind de verkeerde houding aanneemt.
  De lengte van de sticks worden aangegeven in inches. De beste manier om te meten is vanaf de grond tot het heupbot. De lengte hockeystick die je dan nodig hebt kun je vinden op de productpagina onder maattabel. Hiermee zorg je ervoor dat de kinderen altijd met de goede maat hockeysticks lopen.
  De gebruikelijke lengte voor senioren is een hockeystick 36 5 inch, echter zijn er sommige hockeyers die hun voorkeur geven aan verlengde hockeystick. Onder een verlengde hockey stick verstaan wij een 37,5", 38,5". 39,5" of een 40".

  Kromming van een hockeystick

  Iedere hockeystick heeft een kromming, die wordt aangeduid in millimeters (mm). De kromming van de hockeystick ligt tussen de 16mm en de 25mm. Volgens de officiële reglementen van de KNHB is de maximale kromming 25mm. De stelregel is ‘Hoe krommer de stick, hoe meer snelheid je kunt meegeven aan de push’. Spelers die de sleeppush doen gebruiken vaak een hockeystick met maximale kromming. Dit komt omdat de bal bij de sleeppush van achter het lichaam moet komen.
  Daarnaast is het zeer belangrijk om te kijken waar de maximale kromming zich bevindt. Als de kromming dicht bij de haak zit is de zeer geschikt voor strafcornerspecialisten en spelers die de bal veel pushen. Als de kromming meer naar het midden van de hockeystick zit, is het een allround hockeystick die alle facetten van het hockeyspel bevatten.

  Kinder hockeystick

  Hockeyhuis heeft een hockeystick collectie voor jong en oud. De senior hockeysticks bestaan uit de maten 36 5 inch, 37,5 inch, 38,5 inch, 39,5 inch en 40 inch.
  De hockeystick junior zijn verkrijgbaar van 21 inch t/m 36 inch. Om zeker te zijn van de juiste lengte kun je gebruik maken van de meetmethode van Hockeyhuis. Op deze manier vind je altijd de juiste maat kinder hockeysticks, zodat je kind altijd in de goede houding kan hockeyen. De collectie hockeystick junior bestaat uit alle bekende hockey merken, zoals adidas, Brabo, Dita, Grays, Indian Maharadja, Malik, Osaka, Reece, Stag en TK. Kortom er is genoeg keuze om de ideale kinder hockeystick uit te zoeken!

  Hockeystick kopen in de aanbieding

  Hockeyhuis heeft ook altijd hockeysticks in de aanbieding. Het gaat hierbij om "ouderen" hockeysticks van eerdere collecties. Deze hockeysticks zijn in de sale en worden aangeboden voor een lagere prijs. Als je altijd op de hoogte wilt zijn van de laatste hockeystick aanbiedingen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Wij zullen je wekelijks op de hoogte houden van de nieuwste collectie, aanbiedingen en innovaties.