Het kiezen van de juiste maat hockeyhandschoenen is essentieel voor je comfort, bescherming en algehele prestatie op het veld. Hockeyhandschoenen bieden niet alleen bescherming tegen klappen en schaafwonden, maar verbeteren ook je grip en controle over de stick. Maar met zoveel maten en stijlen op de markt, hoe weet je welke maat je moet kiezen? In deze blog duiken we in de wereld van hockeyhandschoenen om je te helpen de perfecte pasvorm te vinden.

Begrijp Het Belang van de Juiste Maat

Een goed passende hockeyhandschoen biedt een optimale balans tussen bewegingsvrijheid en bescherming. Te grote handschoenen kunnen je bewegingen belemmeren en je grip op de stick verminderen, terwijl te kleine handschoenen oncomfortabel kunnen zijn en niet voldoende bescherming bieden. De juiste maat zorgt ervoor dat je handschoenen als een tweede huid voelen, waardoor je met vertrouwen en precisie kunt spelen.

Meet Je Hand Correct

De sleutel tot het vinden van de perfecte maat is het correct meten van je hand. Gebruik een meetlint en meet de breedte van je hand over de knokkels, exclusief je duim. Dit is het breedste deel van je hand en de maat die je nodig hebt om de juiste handschoenmaat te bepalen. De meeste merken bieden een maattabel waarin de handbreedte wordt gekoppeld aan de handschoenmaat, variërend van extra klein (XS) tot extra groot (XL).

Maattabel

Leg een meetlit over de knokkels van je hand en meet de omtrek in centimeters. Let op! Deze maattabel is een indicatie. Pas altijd een handschoen goed voordat je deze gebruikt.

Omtrek in CM Maat    
< < 14 cm XXS    
14 - 16 cm XS    
16,1 - 18 cm S    
18,1 - 22 cm M    
22,1 - 26 cm L    
26,1+ cm XL    

Ken De Stijlen en Hun Pasvorm

Hockeyhandschoenen komen in verschillende stijlen, elk met hun eigen pasvorm. Traditionele handschoenen bieden volledige dekking en zijn ideaal voor spelers die op zoek zijn naar maximale bescherming. Deze kunnen iets ruimer zitten om ruimte te bieden voor beschermende padding. Veldhandschoenen zijn ontworpen met meer flexibiliteit in gedachten, vaak met open vingers of een halfvingerontwerp om een betere stickhandling te bevorderen. 

Het kiezen van de juiste maat hockeyhandschoenen is een cruciale stap in je voorbereiding voor het spel. Door je hand correct te meten, de verschillende stijlen te begrijpen en, indien mogelijk, verschillende maten te passen, kun je de handschoenen vinden die het beste bij je passen. 


Bekijk hier alle hockeyhandschoenen