Scheenbeschermers zijn een essentieel onderdeel van je hockeyuitrusting, ontworpen om je onderbenen te beschermen tegen harde ballen en sticks. Maar hoe weet je welke maat je nodig hebt? Het kiezen van de verkeerde maat kan leiden tot ongemak, verminderde bewegingsvrijheid en zelfs blessures. Laten we dieper duiken in hoe je de perfecte maat scheenbeschermer vindt die zowel comfort als bescherming biedt.

Waarom de juiste maat cruciaal is

Voordat we ingaan op hoe je de juiste maat kiest, laten we even stilstaan bij het belang van goed passende scheenbeschermers. De juiste maat zorgt voor:

Optimale bescherming: Te kleine scheenbeschermers bieden niet genoeg dekking, terwijl te grote scheenbeschermers kunnen verschuiven en blootgestelde gebieden achterlaten.
Comfort: Goed passende scheenbeschermers beperken de beweging niet en voorkomen irritatie tijdens het spelen.
Betere prestaties: Als je comfortabel bent en je goed beschermd voelt, kun je je volledig concentreren op het spel.

Maattabel scheenbeschermers

Let op. Deze maattabel is een indicatie. Scheenbeschermers moeten gepast worden om de beste pasvorm te bevestigen.

Lichaamslengte Maat    
100 - 120 cm XXS    
121 - 140 cm XS    
141 - 160 cm S    
161 - 180 cm M    
181 - 200 cm L    

 

Tips voor het Passen

Draag je hockeysokken: Pas scheenbeschermers altijd met de sokken die je tijdens het spelen draagt om een realistisch gevoel van de pasvorm te krijgen.
Loop en buig: Beweeg rond en buig je benen om te zien of de scheenbeschermers op hun plaats blijven zonder te knellen of te schuiven.
Controleer de dekking: Zorg ervoor dat de scheenbeschermer je scheen goed bedekt zonder te veel ruimte bij je knie of enkel.

Shinliners onder jouw scheenbeschermers

Naast de keuze van de juiste maat scheenbeschermers is er nog een element dat kan bijdragen aan je comfort en bescherming op het veld: shinliners. Shinliners zijn dunne, beschermende lagen die je onder je scheenbeschermers draagt. Ze bieden meerdere voordelen die de moeite waard zijn om te overwegen:

Comfort: Shinliners zijn ontworpen om irritatie en schuren van de scheenbeschermers tegen de huid te verminderen. Ze bieden een extra laag zachtheid die bijzonder nuttig is tijdens lange wedstrijden of trainingen.
Hygiëne: Ze helpen zweet op te vangen, wat niet alleen comfortabeler is maar ook hygiënischer. Door het zweet weg te voeren van de huid, verminderen shinliners de kans op uitslag en andere huidirritaties. Bovendien zijn shinliners meestal wasbaar, waardoor je je uitrusting fris en schoon kunt houden.

Conclusie

Het kiezen van de juiste maat scheenbeschermers is cruciaal voor je veiligheid, comfort en prestaties op het hockeyveld. Door zorgvuldig je scheen te meten en de maattabel en pasvormtips te volgen, kun je de ideale scheenbeschermer vinden die aan al je behoeften voldoet. Onthoud dat de beste scheenbeschermer degene is die je niet alleen beschermt, maar ook toelaat om op je best te spelen. Veiligheid eerst, maar laat dat je spel niet hinderen. Veel succes op het veld!

Bekijk hier alle scheenbeschermers!