• Gratis verzending vanaf €49,-
 • Gratis retourneren
 • Betaal met spaarpunten!
 • Filteren

  Dita Hockeysticks

  De Dita hockeysticks zijn al jaren een begrip in de hockeywereld. De nieuwe Dita hockeysticks zijn volledig verbeterd en vernieuwd. Dita heeft weer een uitgebreide hockeystickcollectie neergezet met verschillende kleuren, modellen en krommingen.

  > Populaire modellen: CarboTec | CompoTec | FiberTec | MegaTec

  Producten 1-20 van 39

  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Producten 1-20 van 39

  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Dita senior hockeysticks

  De Senior collectie bestaat uit 3 nieuwe lijnen. De CarboTec Pro, CarboTec, CompoTec en FiberTec zijn helemaal nieuw dit jaar. Iedere stick wordt aangegeven met een C-code, die staat voor het carbonpercentage die de hockeystick bevat.
  De Dita CarboTec Pro is de beste lijn van de hockeysticks met het hoogste percentage carbon. De CarboTec Pro lijn wordt gemaakt met de Blue Carbon technologie. Dat is speciale Japanse Carbon die onder andere ook wordt gebruikt in de luchtvaart. De carbon is verweven op de meest optimale manier voor perfect gevoel en ultieme kracht.
  De Dita CarboTec lijn zit onder de CarboTec Pro lijn en bevat nog steeds hoge percentages Carbon. Net als bij de CarboTec Pro hockeysticks wordt ook hier gebruik gemaakt van Blue Carbon. De CarboTec hockeysticklijn bevat iets minder Carbon en is goed voor de hockeyers die op zoek zijn naar gevoel.
  De Dita CompoTec hockeysticks zijn hockeysticks voorzien van Japans Carbon van de hoogste kwaliteit en op de meest optimale manier voor een perfect gevoel en ultieme kracht.
  De Dita FiberTec hockeysticks hebben lagere Carbonpercentages, maar zijn voorzien van de Resin Fiber Technologie. Dat zijn hoogwaardige fibers gecombineerd met een speciale hars formulie voor extra stevigheid en goede schokabsorberende kwaliteiten.

  Verschillende krommingen Dita hockeysticks

  De hockeysticks zijn verkrijgbaar in verschillende krommingen, namelijk de S-Bow, M-Bow, L-Bow en X-Bow. Dit betekent dat de juiste kromming en het goede carbonpercentage altijd verkrijgbaar is.
  De S-Bow hockeysticks hebben een kromming van 22mm op 270mm van de haak. Deze kromming zorgt voor extra controle bij het slaan, dribbelen en stoppen van de bal.
  De M-Bow hockeysticks hebben een kromming van 23mm. De "M-Curve" zit in het midden van de hockeystick voor een uitstekende mix van extra controle en mogelijkheid om te scoopen.
  De L-Bow hockeysticks hebben een kromming van 24mm zit onderin de hockeystick, vlakbij de haak. De L-Bow curve is uitermate geschikt voor het geven van hoge ballen en scoopen.
  De X-Bow hockeysticks hebben een kromming van 25mm helemaal onderin de hockeystick, waardoor de hockeystick uitermate geschikt is voor strafcorners. Door de hoge kromming kun je een hoop snelheid meegeven aan de sleeppush of tijdens het scoopen.

  Dita junior hockeysticks

  De nieuwe modellen zijn ook terug te vinden in de Junior hockeystick collectie van Dita. Naast de CarboTec lijn is er ook de FiberTec lijn en de MegaTec lijn. De FiberTec hockeysticks bestaan voor het grootste gedeelte uit kunststof, waardoor de hockeysticks goedkoper zijn en makkelijker bespeelbaar voor kinderen. De MegaTec hockeysticks zijn gemaakt van hout, waardoor deze hockeysticks goedkoop zijn en makkelijk om mee te spelen.

  De beste hockeystick kiezen

  Het kiezen van een goede hockeystick wordt nogal eens onderschat. Het spelen met de beste hockeystick kan de kwaliteit van je spel daadwerkelijk verhogen. Vooral de lengte, kromming en het carbongehalte van een stick zijn van cruciaal belang.

  De lengte van een hockeystick

  Een te lange hockeystick zorgt dat het lastiger wordt om de techniek in de vingers te krijgen. Een te korte hockeystick vermindert de slagkracht van de speler en de kans is groot dat je kind de verkeerde houding aanneemt.
  De lengte van de sticks worden aangegeven in inches. De beste manier om te meten is vanaf de grond tot het heupbot. De lengte hockeystick die je dan nodig hebt kun je vinden op de productpagina onder maattabel. Hiermee zorg je ervoor dat de kinderen altijd met de goede maat hockeysticks lopen.
  De gebruikelijke lengte voor senioren is een hockeystick 36 5 inch, echter zijn er sommige hockeyers die hun voorkeur geven aan verlengde hockeystick. Onder een verlengde hockey stick verstaan wij een 37,5", 38,5". 39,5" of een 40".

  Kromming van een hockeystick

  Iedere hockeystick heeft een kromming, die wordt aangeduid in millimeters (mm). De kromming van de hockeystick ligt tussen de 16mm en de 25mm. Volgens de officiële reglementen van de KNHB is de maximale kromming 25mm. De stelregel is ‘Hoe krommer de stick, hoe meer snelheid je kunt meegeven aan de push’. Spelers die de sleeppush doen gebruiken vaak een hockeystick met maximale kromming. Dit komt omdat de bal bij de sleeppush van achter het lichaam moet komen.
  Daarnaast is het zeer belangrijk om te kijken waar de maximale kromming zich bevindt. Als de kromming dicht bij de haak zit is de zeer geschikt voor strafcornerspecialisten en spelers die de bal veel pushen. Als de kromming meer naar het midden van de hockeystick zit, is het een allround hockeystick die alle facetten van het hockeyspel bevatten.

  Kinder hockeystick

  Hockeyhuis heeft een hockeystick collectie voor jong en oud. De senior hockeysticks bestaan uit de maten 36 5 inch, 37,5 inch, 38,5 inch, 39,5 inch en 40 inch.
  De hockeystick junior zijn verkrijgbaar van 21 inch t/m 36 inch. Om zeker te zijn van de juiste lengte kun je gebruik maken van de meetmethode van Hockeyhuis. Op deze manier vind je altijd de juiste maat kinder hockeysticks, zodat je kind altijd in de goede houding kan hockeyen. De collectie hockeystick junior bestaat uit alle bekende hockey merken, zoals adidas, Brabo, Dita, Grays, Indian Maharadja, Malik, Osaka, Reece, Stag en TK. Kortom er is genoeg keuze om de ideale kinder hockeystick uit te zoeken!

  Hockeystick kopen in de aanbieding

  Hockeyhuis heeft ook altijd hockeysticks in de aanbieding. Het gaat hierbij om "ouderen" hockeysticks van eerdere collecties. Deze hockeysticks zijn in de sale en worden aangeboden voor een lagere prijs. Als je altijd op de hoogte wilt zijn van de laatste hockeystick aanbiedingen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Wij zullen je wekelijks op de hoogte houden van de nieuwste collectie, aanbiedingen en innovaties.